SOS PC Sombor - servisiranje računara i IT podrška na terenu

063.107.89.15

Za duži vek Laptop-a

Par osnovnih saveta za duži radni vek Vašeg laptop-a i netbooka.

 

Nemojte ga držati na jastuku, ćebetu ili bilo čemu što lako zadržava toplotu i zatvara otvore za ventilaciju na donjem delu uredjaja ili nabavite specijalno postolje za laptop koje će smanjiti mogućnost pregrevanja. Zapušenjem rebara hladnjaka velikom količinom prašine i nemogućnošću da višak toplote izadje kroz nju dovodi do pregrevanja procesora i samog kućišta laptopa koje dovodi do gašenja uredjaja pri većim opterećenjima – igricama, gledanju filmova...

Dužim izlaganjima visokim temperaturama zna da prevremeno strada hard disk i samim tim dolazite do velike verovatnoće gubljenja podataka koji su smešteni na njemu.

Držite ga van domašaja male dece, pazite da kabel od strujnog adaptera dok je lap top priključen na njega ne bude postavljen tako da neko može da zapne slučajno i dovede do pada uredjaja sa stola ili mesta gde je odložen. Posledice mogu biti nesagledive, od polomljenog ekrana koji je veoma osetljiv na udarce do oštećenja hard diska i gubljenja podataka ako je laptop u radu, a ako je isljučen veće su šanse da neće biti nikakvih posledica po sam disk.

Nemojte pritiskati prstima ekran laptopa, niti prenositi držeći ga za ekran jer postoji mogućnost pucanja panel-a. Isto tako nemojte nikad ostavljati čvrste predmete na samoj tastaturi (olovke, penkale), jer isto tako pri zatvaranju laptopa može doći do trajnog oštećenja ekrana.

Držite od laptopa što dalje čaše i šolje sa pićem jer postoji mogućnost prosipanja tečnosti koja može biti pogubna za uredjaj. Ako i dodje do prolivanja soka ili kafe po tastaturi, momentalno isključite laptop, skinite bateriju i okrenite ga tako da tečnost može da iscuri u što većoj meri, nemojte ga kasnije uključivati, odnesite ga u servis.

Izrada Web prezentacija već od 9990 DIN!

Punjenje tonera, dolazak po toner, vraćanje punog, testiranje na licu mesta...


HP 12a, 35a, 78a, 83a, 85a    ...   1400din


Samsung (stariji modeli bez čipa)   ...  1500din


Samsung (noviji modeli sa čipom)  ...  od 1600 - 2000din


Lexmark, Epson od 1600din

 

 

Čićenje Laptop-a i rešavanje problema pregrevanja već od 1000 DIN!

 

Servisiranje računara, prateće opreme

i IT podrška na terenu -  Sombor i okolina

063.107.89.15